Om Ut i Kajakk

Ut i Kajakk drives av Reidar Sether.
Jeg er født og oppvokst på Trøndelagskysten og har alltid vært både glad i og fascinert av havet. Har tilbragt mye tid på sjøen helt fra jeg var liten, men hadde bare prøvd kajakk et par ganger før jeg kjøpte min første i 2017. Begynte å padle litt tur alene, før jeg tok grunnkurs og oppdaget nye sider ved padlingen og begynte å padle sammen med andre. Etter å ha meldt meg inn i Trondhjems Kajakklubb oppdaget jeg at padling var mer enn bare tur i godvær, og begynte å få litt mer fokus på padleteknikk , sikkerhet og turplanlegging. Fikk også etter hvert prøvd brottpadling og ble umiddelbart hektet.
Har siden 2017 tatt Norges Padleforbund sine Grunnkurs Hav, Teknikkurs Hav og Aktivitetsleder Hav.

Jeg padler hele året, og driver egentlig med alle typer padling i havkajakk, fra turpadling på rolig vann til mer krevende brottpadling i stor sjø. Synes det er utrolig fint å padle en tur på speilblankt vann og gå i land for å lage seg en kopp kaffe, men det er nok når bølgene bryter og sender meg av gårde i en sidesurf at jeg virkelig kjenner at kajakk er min greie 🙂 Har de siste årene over 50 turer på vannet hvert år og når jeg ikke er i kajakken brukes mye tid på internett med utstyrsnerding, kajakkvideoer på Youtube, sjekke været på Yr og Windy og planlegge neste tur 🙂

Jeg startet også Kajakkpodden i 2020, Norges eneste padlepodkast. I podkasten deler mange kunnskapsrike norske padlere sin kunnskap og sine erfaringer med lytterne.

Ut i Kajakk er et prosjekt startet for å kunne dele padleinteressen med flere, i form av turer og podkast eller gjennom tips og råd til nye padlere. Håper å kunne bidra til at flere prøver kajakk og at de får lyst til å fortsette å padle fordi de får en god opplevelse og opplever mestring på tur.

Har du spørsmål, kommentarer, forslag eller hva helst annet på hjertet, så send en mail til reidar@utikajakk.no eller bruk kontaktskjemaet nedenfor.

Følg meg gjerne på Instagram og YouTube. Følg gjerne også Kajakkpodden på Facebook

    Reidar Sether